Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Під час обстрілу Київщини окупанти вбили мирних мешканців та знищили історичну пам’ятку - розпочато розслідування

 За процесуального керівництва окружних прокуратур Київщини здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

За даними слідства, від артилерійських ударів окупаційних військ по селах Тарасівка, Требухів та Шевченкове Броварського району, а також м. Буча загинуло троє та поранено шестеро мирних мешканців.

Військовослужбовці РФ відкрили вогонь з артилерійської та автоматичної зброї по багатоквартирних та приватних будинках  у с. Андріївка Бучанського району, Бучі, Ірпеню, Петропавлівській Борщагівці й селах Тарасівка, Требухів, Лук’янівка і Шевченкове Броварського району. Ворожими снарядами пошкоджено або повністю зруйновано житло цивільних громадян. 

Обстрілюють окупанти і населені пункти у Фастівському та Вишгородському районах. 

Російські ворожі війська знищують пам’ятки архітектури. Так, у с. Лук'янівка Броварського району окупанти зруйнували Храм Вознесіння Господнього – пам'ятку української дерев'яної архітектури 2-ї половини XIX століття.

Прокурори Київщини вживають заходів для належного документування воєнних злочинів країни-агресора для притягнення винних до відповідальності.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua