Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Під час окупації Ізюма займав керівну посаду у псевдоправоохоронному органі – на Харківщині затримали експоліцейського

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру колишньому поліцейському з м. Ізюм за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, під час окупації м. Ізюм експоліціянт добровільно перейшов на бік ворога. Колишній правоохоронець прийняв пропозицію представників РФ і обійняв посаду «дільничного інспектора поліції» у так званому «Ізюмському районному управлінні поліції Харківської області». Згодом за допомогу окупантам отримав підвищення та став «начальником відділу дільничних інспекторів». У липні він разом з військовими РФ та так званої «ЛНР» приїхав до своїх колишніх колег та забрав у них трудові книжки.

Після деокупації Харківщини чоловік намагався втекти, але завдяки злагодженій та скоординованій роботі правоохоронців 23 вересня його було затримано в порядку статей 208, 615 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.