Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Під час спроби перетину кордону затримано екснардепа, який виправдовував збройну агресію рф

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Бахмутської міської ради від забороненої в Україні проросійської партії «опзж», народного депутата України V-VII скликань від партії регіонів.

Йому інкриміновано поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, заперечення тимчасової окупації частини території України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний через власний акаунт у месенджері надсилав абонентам повідомлення, у яких виправдовував збройну агресію рф проти України. Він заперечував тимчасову окупацію частини території України та дискредитував українську владу.

Чоловіка затримали поблизу прикордонного пункту пропуску в Одеській області. Він намагався виїхати з країни як особа непризовного віку.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу ДКІБ СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.