Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Під Києвом ліквідовано нарколабораторію – вилучено психотропів на понад 5 млн грн

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва викрито групу осіб, яка займалася виготовленням та збутом психотропних і наркотичних речовин в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, мешканець міста Ірпінь організував наркобізнес, залучивши свого брата та чотирьох знайомих. Вони виготовляли психотропні і наркотичні речовини та збували їх на території міста Києва і Київської області. Між ними були розподілені ролі – лаборанта, бухгалтера та збувачів.

У межах кримінального провадження правоохоронці провели обшуки за місцями проживання учасників групи та зберігання психотропних і наркотичних речовин. Вилучено 10 кг канабісу, 7 кг амфетаміну, лабораторне обладнання, грошові кошти у різній валюті, зброю та набої до неї. Вартість вилучених наркотичних засобів та психотропних речовин за попередніми даними становить більше 5 млн грн.

За результатом проведених обшуків у порядку ст. 208 КПК України затримано організатора та чотирьох спільників. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

Також встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до цієї діяльності.

Викриття кримінального правопорушення здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Святошинського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу Управління боротьби з наркозлочинністю у м. Києві ДБН Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської міської прокуратури