Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ввіз шоломи та плити для бронежилетів нібито для потреб Нацгвардії, а насправді для продажу – підозрюється директор ТОВ

За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора повідомлено про підозру директору товариства, який незаконно ввіз на митну територію України товари військового призначення.

Йому інкримінують вчинення шахрайства з фінансовими ресурсами та порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю (ч. 1, 2 ст. 222, ч. 1, 2 ст. 333 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у травні 2022 року під виглядом гуманітарної допомоги для однієї з військових частин Нацгвардії України імпортував на митну територію України 1 тис захисних шоломів та 3 тис балістичних плит до бронежилетів.

Директор ТОВ хотів неправомірно отримати податкові пільги. При цьому він порушив порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю.

Як підставу для пільг керівник товариства надав митним органам підроблені гарантійні листи кінцевого користувача товарів гуманітарної допомоги - військової частини Національної гвардії України.

Проте насправді імпортовані захисні шоломи та балістичні плити до бронежилетів військовій частині передані не були, а реалізувалися в магазині та через мережу Інтернет.

Незаконно ввезені товари було вилучено під час обшуку, на них накладено арешт.

Досудове розслідування триває і здійснюється Головним підрозділом детективів Бюро економічної безпеки України за оперативного супроводу СБУ.