Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Під виглядом перебування у полоні дезертирував та ошукав державу на 2,7 млн виплат – підозрюється експрикордонник з Луганщини

За процесуального керівництва Луганської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру колишньому прикордоннику за фактами дезертирства та шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 408, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 190 КК України).

За даними слідства, майстер-сержант 24 лютого 2022 року самовільно залишив місце служби та покинув район виконання завдання відділу прикордонної служби у Старобільському районі Луганської області.

Підозрюваний виїхав на тимчасово окуповану територію та, залучивши свою дружину, реалізував шахрайську схему. Жінка повідомила керівництву військової частини інформацію про нібито перебування її чоловіка у полоні.

Вони просили здійснювати нарахування всіх належних виплат та грошового забезпечення на вказану карту.

Таким чином державі завдано збитків на майже 2,7 млн грн.

Перевіряється причетність до вчинення кримінального правопорушення інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.