Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підбурила чоловіка надати слідчому 30 тис доларів США за закриття кримінального провадження – адвокатесі повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру адвокатесі у підбурюванні надати слідчому поліції неправомірну вигоду (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, працівники патрульної поліції зупинили киянина для перевірки документів. Згодом йому повідомили, що він перебуває у розшуку та доправили до Дніпровського управління поліції. По дорозі чоловік подзвонив знайомій, що надає адвокатські послуги. З райуправління поліції його відпустили, повідомивши, що немає підстав для його затримання.

Згодом жінка запевнила чоловіка, що відпустили його завдяки її допомозі, а також повідомила, що для закриття кримінального провадження і зняття з розшуку він може передати слідчому одного з підрозділів поліції в Одеській області 30 тис доларів США.

Чоловік відповів, що такої суми не має, на що отримав пропозицію платити частинами або ж продати щось з майна. Натомість він звернувся до правоохоронних органів.

Під час передачі частини коштів у розмірі 12 тис доларів США, що відбувалось під контролем правоохоронців, адвокатесу затримали в порядку ст. 208 КК України.

Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 1,2 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу 5 служби ГУ «Д» ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.