Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підпалили три автомобілі військових у столиці – повідомлено про підозру чотирьом киянам

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру чотирьом киянам у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч.1 ст. 114-1КК України).

За даними слідства, у вересні 2024 року в Оболонському районі близько першої години ночі чоловік, на одній з вулиць, де він проживає, підпалив автомобіль «Opel Campo» зеленого кольору. Згодом через месенджер Telegram він відзвітував про виконану роботу, однак отримав прохання наступного разу якісніше знімати відео.

Двоє інших підозрюваних чоловіків, які вже притягувались до кримінальної відповідальності за майнові злочини та наркотики, у Дарницькому районі підпалили автомобіль «Volkswagen – LТ45».

Також, у цьому ж районі столиці жінка підпалила автомобіль марки «Volkswagen».

Замовлення підозрювані отримували через Telegram. Машини військовослужбовців шукали у тих районах, де проживають. Далі на свій мобільний телефон знімали як горять автомобілі з метою подальшого звітування перед замовниками. За спалену машину їм обіцяли заплатити по 1000 доларів США.

Підозрюваних затримали правоохоронці.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за участі оперативників поліції Києва та патрульних поліцейських.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.