Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підпалив електропідстанції на півдні Одещини на виконання завдання російських спецслужб – за підозрою у диверсії затримано іноземця

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури іноземцю повідомлено про підозру у диверсії, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 113 КК України).

За даними слідства, російські спецслужби планували диверсійні акти на об’єктах критичної інфраструктури на Одещині. До цієї діяльності вони залучили громадянина Молдови, який мав посвідку на постійне проживання в Україні.

Діючи на виконання завдань представників держави-агресора, він підпалив технологічне обладнання двох електропідстанцій на півдні Одещини. В результаті пожежі обладнання було знищено, а електропідстанції виведені з ладу.

Ці дві підстанції забезпечують електроживлення 8 населених пунктів, понад 14 тисяч абонентів – клієнтів, закладів охорони здоров’я та об’єктів водо-, тепло-, газопостачання.

В якості винагороди за свої «послуги» чоловік розраховував отримати 2 тис доларів США, але не встиг - його затримали правоохоронці.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення – підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Наразі тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення інших осіб, причетних до злочинної діяльності.  

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.