Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підпалювали автомобілі військових – повідомлено про підозру двом жителям Полтави

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрито двох жителів Полтави, які працювали на російську спецслужбу. Їм повідомлено про підозру у перешкоджанні діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2024 року вони отримали в месенджері Телеграм пропозицію від співробітника російської спецслужби підпалювати автомобілі українських військових за гроші. Підозрювані підшуковували припарковані автівки, підпалювали їх за допомогою саморобної легкозаймистої суміші, фіксували загоряння на мобільні телефони та надсилали фотографії замовнику.

За добу у Кременчуці вони підпалили три автомобілі. Наразі встановлюється їхня причетність до інших подібних злочинів у Полтавській області. Підозрювані перебувають під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють ГУНП та УСБУ в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.