Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підпільна нарколабораторія з виготовлення амфетаміну на Житомирщині – судитимуть групу осіб

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб за фактом виготовлення, зберігання прекурсорів і психотропних речовин в особливо великих розмірах з метою збуту, а також утримання місць для незаконного їх виготовлення (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 317 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що група осіб – жителі Києва та Ірпеня обладнали потужну нарколабораторію у закинутій сільській хаті Ємільчинського району. У будинку встановили спеціальний інвентар та запаслися великою кількістю прекурсорів і хімреактивів, які використовували для виготовлення амфетаміну. Виготовлений товар фасували у дози та збували наркозалежним особам. Щомісячний незаконний прибуток від збуту амфетаміну міг перевищувати 150 тис грн.

У ході санкціонованого обшуку вилучили майже півкілограма амфетаміну.

З метою забезпечення подальшої конфіскації, накладено арешт на майно одного з обвинувачених – дві земельні ділянки загальною площею 4 га.

Досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області за оперативного супроводу Управління СБУ в області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури