Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підробка документів для отримання понад 1,2 млн грн соціальної допомоги - на Київщині судитимуть ексвійськовослужбовців

Обухівською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох чоловіків за фактом замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману та використання завідомо підроблених документів (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

Розслідуванням встановлено, що двоє колишніх військовослужбовців з метою отримання одноразової грошової допомоги в сумі по 630 тис грн кожному, підробили витяги з протоколу засідання Центральної військово-лікарської комісії ЗСУ, відповідно до яких встановлено зв'язок нібито їхнього захворювання з виконанням обов’язків військової служби.

На підставі наданих фальсифікованих документів медико-соціальна експертна комісія встановила чоловікам другу групу інвалідності. 

В подальшому вони подали документи до міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки для отримання матеріальної допомоги. Проте, заволодіти бюджетними коштами обвинуваченим не вдалося, оскільки у ході перевірки їхніх заяв встановлено, що вони не проходили військово-лікарську комісію.

Досудове розслідування здійснювалося Обухівським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області.

Нагадаємовідповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Київської обласної прокуратури