Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підробка Сovid-сертифікатів та ПЛР-тестів – у Києві викрито двох осіб (ФОТО)еріалами Харківської обласної прокуратури

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва викрито двох громадян у виготовленні підроблених COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів ( ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, чоловік та жінка створили чат-бот у месенджері, де приймали замовлення на виготовлення підробленої медичної документації. Без проходження лабораторних досліджень громадянам пропонували виготовлення ПЛР-тестів із негативним результатом на COVID-19, а також міжнародні свідоцтва про вакцинацію. ПЛР-тести продавали по 600 грн, а свідоцтво про вакцинацію – 1200 грн.

У своїй діяльності вони використовували підроблені печатки та логотип відомої української клініки. За попередніми підрахунками таким чином вони встигли виготовити близько 200 підроблених медичних документів.

За місцем проживання фігурантів та в їхніх автомобілях проведено обшуки. Вилучено ноутбук, мобільні телефони, банківські картки, а також бланки для ПЛР-тестів на коронавірус. В результаті огляду вилученої техніки виявлено листування із замовниками щодо виготовлення псевдосертифікатів, а також бланки для їхнього виготовлення.

Слідчі дії тривають.

Викриття злочину здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Солом’янського УП ГУ Нацполіції в м. Києві та працівниками Управління протидії кіберзлочинам у м. Києві Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



За матеріалами Київської міської прокуратури