Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підробка та продаж офіційних документів – на Полтавщині судитимуть учасників міжрегіональної групи

Полтавська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно учасників міжрегіональної групи: організаторки – жительки Кременчука, та одного з учасників – мешканця Чернівців.

Їм інкриміновано пересилання з метою збуту та збут голографічних захисних елементів, а також збут підроблених офіційних документів (ч. 2 ст. 199, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358 КК України).

Матеріали стосовно ще одного співучасника – жителя Закарпатської області, виділені в окреме провадження. Чоловіка оголошено у розшук.

Слідством встановлено, що обвинувачена організувала групу наприкінці 2021 року. Жінка підшуковувала клієнтів і після отримання передоплати надсилала відомості про замовника чернівчанину, який пересилав їх мешканцю Закарпатської області для виготовлення підроблених документів: паспортів громадян України та інших держав, посвідчень водіїв, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, посвідок на постійне проживання іноземців на території України.

Залежно від складності роботи ціна коливалася від майже 4000 до 13000 грн.

Послугами обвинувачених користувалися різні особи з метою уникнення розшуку, ухилення від мобілізації та незаконного перетину державного кордону України.

Під час досудового розслідування встановлено понад 20 фактів підробки офіційних документів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалися слідчим управлінням, оперативний супровід – управлінням міграційної поліції ГУНП в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.