Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підроблення COVID-сертифікатів на Херсонщині - повідомлено про підозру місцевому мешканцю

Херсонською окружною прокуратурою повідомлено про підозру мешканцю Генічеського району у підробці та збуті офіційного документа, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, група осіб налагодила схему підробки та продажу довідок щодо результатів дослідження на Covid-19, громадянам, які мали намір виїхати до тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим. Вартість довідок становила від 500 до 1 500 гривень.

Підозрюваний на принтері друкував фіктивні довідки та збував їх через знайомих перевізників.

Нагадаємо, у січні 2022 року правоохоронці викрили незаконну оборудку та повідомили про підозру у пособництві вчинення цього злочину мешканцю Донецької області.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Херсонського райуправління поліції Головного управління Нацполіції в області, оперативний супровід УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Херсонської обласної прокуратури