Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підробляли документи про непридатність до військової служби - на Донеччині судитимуть начальника територіального центру комплектування та соцпідтримки і його спільників

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої злочинної групи за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України та службового підроблення (ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у квітні-травні 2022 року начальник відділу Краматорського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Донецької області спільно з двома військовослужбовцями цього відділу організував незаконну діяльність. Підробляючи документи про непридатність до служби військовозобов’язаних чоловіків, вони отримували 2500 доларів США з одніє’ї людини.

Правоохоронці затримали їх в м. Дружківка в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювалося територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Краматорську, у співпраці з управлінням міграційної поліції ГУ НП в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.