Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підрядника судитимуть за заволодіння бюджетними коштами під час здійснення робіт з ліквідації наслідків стихії на Буковині

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно керівника підприємства за фактами заволодіння бюджетними коштами та службового підроблення (ч. 4 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України).

Слідство встановило, що керівник підприємства заволодів бюджетними коштами під час виконання аварійно-відновлювальних робіт берегової лінії річки Черемош та інженерних споруд з ліквідації наслідків стихії 2020 року у Вижницькому районі. 

Загальна вартість робіт за договором становила понад 6 млн грн.

Підрядник завищив обсяг фактично виконаних робіт та їхню вартість на понад 400 тис грн. Це призвело до безпідставного перерахування коштів на рахунок компанії.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.