Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підтримали війну в Україні – повідомлено про підозру ще 5 керівникам вишів РФ

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру ще п’ятьом ректорам вищих навчальних закладів РФ, які закликали до порушення територіальної цілісності України (ч. 3 ст. 110 КК України). Йдеться про керівників вищих навчальних закладів Пензенської області – Пензенського державного університету архітектури та будівництва, Пензенського державного університету, Пензенського державного технологічного університету, Пензенського агропромислового коледжу та Пензенського державного аграрного університету.

За даними слідства, 4 березня 2022 року на офіційному сайті Російського Союзу ректорів оприлюднено звернення понад 260 керівників вищих навчальних закладів на підтримку війни в Україні. Аналогічні публічні заклики до продовження злочинних дій армії агресора були розміщені на сайтах спеціалізованих асоціацій російських вищих навчальних закладів.

Для спроби виправдання в очах громадян РФ вчинення воєнних злочинів і злочинів проти людяності керівництвом країни-агресора залучено широке коло медійних осіб, публічних діячів та відомих особистостей.

Досудове розслідування за фактом організації військово-політичним керівництвом Російської Федерації широкомасштабного збройного вторгнення в Україну та нанесення ракетно-бомбових ударів, що призвели до загибелі та поранення тисяч мирних мешканців, знищення та пошкодження великої кількості об’єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями, заподіяння значної шкоди екології та безпеці населення здійснює Головне слідче управління СБУ.