Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Підтримував окупацію України – киянину повідомлено про підозру в колаборації

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури міста Києва киянину повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за пропаганду війни (ст. 436 КК України), використовуючи заборонену в Україні соціальну мережу «Однокласники», розміщував в ній текстові та графічні матеріали із закликами до підтримки дій держави-агресора.

Крім того, він розміщував фото та відео матеріали, що виправдовують та визнають правомірною збройну агресію РФ проти України, символіку та агітаційні матеріали так званих «ЛНР/ДНР» і комуністичного тоталітарного режиму, а також поширював інші агітаційні матеріали на підтримку армії та влади РФ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками відділу дізнання Оболонського УП ГУ Нацполіції у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.