Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Планували серію терактів у Києві та Львові – судитимуть групу осіб, яка виконувала завдання спецслужб рф

Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох громадян України, які за завданням спецслужб рф планували серію терактів у Києві та Львові.

Усім інкримінують незаконне поводження з вибуховими речовинами та вибуховими пристроями ( ч. 1 ст. 263 КК України). Додатково одному із них – вчинення державної зради та замах на вчинення диверсії (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 113), іншому - незакінчений замах на вчинення терористичного акту (ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 258 КК України). Також двом учасникам із групи осіб інкримінують організацію незаконного перетину державного кордону України з рф ( ч. 2 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що двоє обвинувачених на виконання завдання представника спецслужб рф мали закласти вибухові пристрої на одному із підприємств оборонного призначення у м. Львові, у трьох торгівельних центрах і в одному із закладів харчування в столиці. Потім вони мали підірвати їх. 

Попередньо, для реалізації плану, вибухівкою їх забезпечили двоє інших обвинувачених.

Окрім цього, на замовлення гру рф постачальники вибухівки також мали забезпечити евакуацію одного із учасників на територію країни-агресора. Зокрема, шляхом проведення його до лінії кордону з рф та подальшим вказанням напрямку руху та чітких орієнтирів на місцевості.

Завдяки злагодженим діям правоохоронців теракти своєчасно попереджено. 

Усі 15 вибухових пристроїв, що були замасковані під продукти харчування, були виявлені у м. Києві та знешкоджені співробітниками правоохоронних органів.

Ще 4 саморобні вибухові пристрої раніше були вилучені у м. Львові.

Досудове розслідування проводило УСБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.