Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Планували заробити понад 30 тис доларів США на незаконному переправленні чоловіків за кордон – на Закарпатті затримали двох осіб

За процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури Закарпатської області повідомлено про підозру двом жителям Мукачівського району у незаконному переправленні групи осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані налагодили механізм протиправного перетину держкордону. Шукали «клієнтів» як серед місцевих жителів, так і серед мешканців інших областей. Для них планували маршрут до Угорщини поза офіційними пунктами пропуску.

Вартість переправлення варіювалася, зокрема залежно від того, як пролягатиме шлях – суходолом чи через річку. У середньому з особи брали 7 тис доларів США.

Правоохоронці затримали закарпатців на території Берегівського району при спробі незаконно переправити до ЄС п’ятьох громадян. При вдалій реалізації оборудки організатори мали одержати понад 30 тис доларів США прибутку.

З місця події вилучено 9700 доларів США, а також автомобілі Skoda та Volkswagen, на яких підозрювані підвозили чоловіків до прикордонних територій.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснює Берегівський райвідділ поліції, оперативний супровід – Управління СБУ в Закарпатській області та Мукачівський прикордонний загін.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.