Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Побили перехожого та військового, який за нього заступився - на Полтавщині повідомлено про підозру учасникам злочинної групи

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрили групу з трьох місцевих жителів.    

Наразі їм повідомили про підозру у вимаганні, за попередньою змовою групою осіб, незаконному заволодінні транспортним засобом, та хуліганстві (ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 289, ч. 4 ст. 296 КК України). Також підозрюваним обрали запобіжні заходи у виді тримання під вартою і цілодобового домашнього арешту.   

За даними слідства, 16 січня 2024 року підозрювані побачили на пішохідному переході мешканця Полтави, обступили та почали бити.     

Військовослужбовець ЗСУ, який випадково побачив бійку, заступився за потерпілого. Він вихопив полтавця з натовпу, завів у магазин, однак туди зайшли учасники групи. У приміщенні магазину чоловіки нецензурно висловлювалися стосовно військового, погрожували йому ножем, вибили з рук посвідчення учасника бойових дій та двічі вдарили по голові металевою битою, спричинивши тілесні ушкодження.    

Також наприкінці січня підозрювані, погрожуючи застосуванням насильства, заволоділи автомобілем одного з мешканців Полтавського району. А під приводом повернення транспортного засобу пред’явили вимогу передати їм 6 тисяч доларів США.        

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється ГУНП в Полтавській області, оперативний супровід – УСР в Полтавській області ДСР Національної поліції України.    

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.