Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Побудова дружньої до дитини системи правосуддя – українські прокурори обмінялися досвідом з естонськими колегами (ФОТО)

Керівництво профільних Департаментів Офісу Генерального прокурора та очільники обласних прокуратур обмінялися з естонськими колегами досвідом щодо вдосконалення захисту прав дитини незалежно від її процесуального статусу у кримінальному провадженні: підозрювана, потерпіла чи свідок.

Під час візиту до Естонії, який відбувся на запрошення Estonian Centre for International Development, українські прокурори ознайомилася з особливими підходами до дітей, які застосовуються під час здійснення кримінального провадження, в роботі слідчих поліції, прокурорів, суду, органів соціальної сфери, спеціальних закладів. Європейський досвід є важливим в роботі прокурорів при побудові власної ефективної системи правосуддя дружньої до дитини.

Наразі за ініціативи Офісу Генерального прокурора спільно з Нацполіцією України, Міністерством юстиції та Міністерством соціальної політики напрацьовується адаптована до України модель реалізації Керівних принципів Комітету міністрів Ради Європи щодо правосуддя дружнього до дітей. В його основі передусім є інтереси дитини, дотримання яких забезпечується спеціально підготовленими працівниками у кожному відомстві.