Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Побудували кар’єру в так званому «міністерстві природних ресурсів та екології» Херсонщини – підозрюються двоє чоловіків

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури двом мешканцям АР Крим та м. Херсона заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, один з підозрюваних з 2014 року у тимчасово окупованому Криму активно почав співпрацювати з ворогом і побудував кар’єру «голови Фонду майна республіки». Після повномасштабного вторгнення рф на територію України він приїхав на Херсонщину і став так званим «в.о. міністра природних ресурсів та екології області».

На нього покладались обов’язки щодо забезпечення функціонування псевдооргану, він займався добором працівників та виплатами їм заробітної плати у російських рублях.

Другий підозрюваний став його «першим заступником», а згодом і сам очолив окупаційне «міністерство».

Окрім організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій він брав участь у публічних заходах, під час яких хвалився роботою пропагандистським медіаресурсам. Організовував діяльність захоплених заповідників на тимчасово окупованій території Херсонської області за законодавством рф.

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області. Оперативний супровід - УСБ України у Херсонській та Вінницькій областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.