Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Податківиці з Харківщини, яка перейшла на бік ворога, повідомлено про підозру у держзраді

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури податківиці з Ізюма заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, працівниця податкової служби добровільно перейшла на бік ворога. Жінка пройшла так звану «співбесіду та атестацію» для зайняття псевдопосади в окупаційному органі — «Податковій службі Харківської області». Серед її обов‘язків незаконне адміністрування та стягнення на користь російських військ обов’язкових платежів з мешканців тимчасово окупованих територій Харківської області.

Маючи досвід та знання у податковій сфері, підозрювана передала представникам країни-агресора дані платників податків на території Ізюмського району. Також жінка забезпечила патентування підприємницької діяльності суб‘єктів господарювання.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у місті Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.