Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Військовослужбовцю РФ повідомлено про підозру у вбивстві мирного мешканця на Київщині

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора військовослужбовцю, який проходить службу в одному із підрозділів 331 парашутно-десантного полку 98 повітряно-десантної дивізії повітряно десантних військ ЗС РФ, повідомлено про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). Він був взятий у полон українськими військовослужбовцями у серпні на Херсонщині.

За даними слідства, на початку березня 2022 року поблизу с. Здвижівка Бучанського району підозрюваний разом з іншими співслужбовцями армії РФ із застосуванням автоматичної стрілецької зброї розстріляв легковий автомобіль ВАЗ, який їхав по автодорозі.

Водій автомобіля - мирний мешканець, загинув на місці. Намагаючись приховати злочин, російські військовослужбовці закопали його тіло у лісі.

За результатами проведення комплексу слідчих дій встановлено місцезнаходження поховання. Наразі тіло загиблого передано до судово-медичної установи для проведення відповідних експертиз, а також встановлення особи.

Наразі встановлюються інші військовослужбовці РФ, причетні до цього злочину.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням СБУ за оперативного супроводу Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України.