Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 1 млн грн збитків через зловживання службовим становищем – на Буковині судитимуть начальника залізничної станції

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Чернівецької обласної прокуратури та Дністровської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальника залізничної станції.

Йому інкриміновано незаконну порубку дерев та зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 364 КК України).

Розслідуванням встановлено, що посадовець, зловживаючи службовим становищем, без дозволу на проведення лісорубних робіт організував незаконному порубку захисному лісонасадженні залізниці. Загалом вирубано понад 230 дерев різних порід.

Навколишньому природному середовищу завдано шкоди на понад 1 млн грн.

Досудове розслідування у з кримінальному провадженні здійснювали слідчі Дністровського районного відділу поліції, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.