Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 1,1 млн грн збитків через незаконний видобуток корисних копалин на Черкащині – підозрюють ексголову правління товариства

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому голові правління одного з акціонерних товариств регіону.

Йому інкриміновано незаконне видобування корисних копалин державного значення та службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 240, ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, ексслужбовець товариства, яке займається видобуванням цінних корисних копалин, незаконно продовжив виробничо-господарську діяльність після закінчення спецдозволу на користування надрами.

Під керівництвом підозрюваного з родовища протиправно видобуто 2,5 тис тонн корисних копалин загальнодержавного значення.

Внаслідок протиправних дій державі завдано понад 1,1 млн грн збитків.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Черкаській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.