Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 1,2 млн грн збитків через незаконне видобування піску – на Волині судитимуть членів організованої групи

Луцька окружна прокуратура Волинської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно організованої групи у складі виконувача обов’язків директора, головного бухгалтера й бухгалтера комунального підприємства однієї з селищних рад Луцького району.

Їм інкриміновано незаконне видобування корисних копалин місцевого значення та службове підроблення (ч. 4 ст. 240, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що з вересня по грудень 2023 року члени групи без спецдозволу на користування надрами та сплати до бюджету відповідних платежів видобували пісок на території селищної ради пісок і доставляли клієнтам. Для незаконної діяльності використовували належну підприємству техніку.

При цьому вони вносили до офіційних документів відомості про використання транспортних засобів в цілях, що не суперечать зареєстрованим видам його економічної діяльності, та отримували прибуток.

Внаслідок протиправних дій обвинувачених довкіллю завдано понад 1,2 млн грн збитків.

Досудове розслідування здійснювало Луцьке райуправління ГУ Нацполіції у Волинській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.