Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 14 млн грн збитків через незадекларовані гаджети та техніку – судитимуть колишніх заступника начальника та інспектора митного поста на Закарпатті

Прокурори Закарпатської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно колишніх заступника начальника та головного інспектора митного поста «Лужанка» Закарпатської митниці.

Розслідуванням встановлено, що митники допустили ввезення з-за кордону незадекларованої техніки орієнтовною вартістю понад 87 млн грн. Її виявили правоохоронці влітку 2022 року.

Інспектор митного поста не провів належне митне оформлення транспортного засобу та дав водієві можливість ввезти в Україну через так званий «зелений коридор» більше трьох тисяч одиниць товару відомого бренду.

У мікроавтобусі перевозили мобільні телефони, планшети, смарт-годинники, ноутбуки та навушники. А внесені обвинуваченим дані до автоматизованої системи свідчили про відсутність в мікроавтобусі товарів, що підлягають декларуванню та сплаті митних платежів.

При цьому керівник не забезпечив належну організацію роботи підрозділу, товар провезли без жодного декларування і сплати коштів до держбюджету.

Сума завданих державі збитків становить понад 14 млн грн.

Ексзаступнику начальника інкриміновано службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України), його підлеглому – зловживання владою з метою одержання неправомірної вигоди для іншої особи (ч. 2 ст. 364 КК України).

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, оперативний супровід – ДБР та ГУ Нацполіції Берегівщини.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.