Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 22 млн грн збитків через скид стічних вод у річку та масовий мор риби – у Житомирі судитимуть ексдиректора підприємства

Прокурори Житомирської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора комунального підприємства за фактом порушення правил охорони вод, що спричинило забруднення поверхневих вод (ч. 2 ст. 242 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у серпні 2021 року посадовець установи Житомирської міської ради допустив аварійний скид стічних вод з головної каналізаційної насосної станції міста вод у річку Тетерів.

Фактично упродовж тижня неочищені зворотні води цілодобово потрапляли до водойми. Це призвело до критичного забруднення поверхневих вод річки та спричинило загрозу довкіллю. Задокументовано масову загибель риби.

Інженерно-екологічна експертиза встановила, що державі завдано понад 22 млн грн збитків.

Під час досудового розслідування накладено арешт на майно ексдиректора підприємства – автомобіль та належну йому частину квартири.

Також прокурори заявили до суду позов про стягнення з обвинуваченого завданих збитків у повному обсязі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Житомирського районного управління поліції, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.