Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 3 млн грн збитків на охороні лінії швидкісного трамваю – підозрюють посадовця КП «Київпастранс» (ФОТО)

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру начальнику служби безпеки та надзвичайних ситуацій КП «Київпастранс» у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у 2019 році КП «Київпастранс» уклало з переможцем тендеру – приватною охоронною компанією договір про надання послуг з фізичної охорони станцій Борщагівської лінії швидкісного трамваю, а також здійснення на них перепускного режиму професійними охоронцями за визначеними цілодобовими охоронними постами.


У подальшому на підставі затверджених актів надання послуг комунальне підприємство перерахувало на рахунки приватного підприємства понад 4, 1 млн грн бюджетних коштів. Однак, обсяги та вартість охоронних послуг не відповідали заявленим у документах. Фірма не мала у штаті достатньої кількості охоронців для виконання умов договору та залучала до чергувань сторонніх осіб без відповідної кваліфікації. На окремих об’єктах охорона була взагалі відсутня.

Такі порушення залишились поза увагою начальника служби безпеки та надзвичайних ситуацій КП «Київпастранс», який безпосередньо мав перевірити обсяги наданих послуг.

За висновками судової економічної експертизи комунальному підприємству КМДА завдано 3,3 млн грн збитків.

Раніше, у липні 2021 року, повідомлено про підозру керівнику охоронної структури та фактом привласнення коштів (ч. 5 ст. 191 КК України).

Викрито злочин прокурорами спільно зі слідчими Святошинського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської міської прокуратури