Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 3 млн грн збитків від незаконного видобування граніту – підозрюють директора товариства на Рівненщині

За процесуального керівництва прокурорів Сарненської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору господарського товариства за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України).

За даними слідства, у 2003 році товариство отримало від Державної служби геології та надр України спеціальний дозвіл на видобування з Клесівського родовища гранітів, придатних для виробництва щебеню будівельного та каменю бутового. Втім дія документу була зупинена у квітні 2017 року, у зв’язку з порушенням надрокористувачем умов користування надрами. Проте керівник підприємства і надалі, у порушення встановлених правил використання надр, організовував незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Таким чином, з квітня 2017 по грудень 2018 року з родовища незаконно видобуто майже 14 тис м куб граніту та реалізовано щебеневої продукції на загальну суму понад 3 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Сарненського РВП ГУНП в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Рівненської обласної прокуратури