Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 309 млн грн збитків через незаконний видобуток андезиту – на Закарпатті судитимуть директора приватного підприємства

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення шляхом вибуху (ч. 4 ст. 240 КК України).

Слідством встановлено, що за відсутності діючих дозволів підприємство займалося видобутком андезито-базальту. Гірську породу продавали як сировину для будівництва. Для видобутку корисних копалин на території родовища в Мукачівському районі проводилися буро-вибухові роботи.

Після зупинки дії спеціального дозволу на користування надрами суб’єкт господарювання продовжив видобувні роботи.

Збитки державним інтересам від незаконного видобутку корисних копалин склали понад 309 млн грн.

У межах кримінального провадження накладено арешт на майно обвинуваченого та очолюваного ним підприємства вартістю 29 млн грн.

Також прокуратура готує позов до суду для забезпечення відшкодування усієї суми завданої шкоди.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття, оперативний супровід –  співробітники Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та обласного Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.