Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 350 тис грн на підтримку ЗСУ - суд задовольнив клопотання запорізького прокурора про звернення суми застави в дохід держави

За участі прокурорів Запорізької обласної прокуратури ​14 березня 2021 року Жовтневий районним суд м. Запоріжжя задовольнив клопотання про звернення застави в дохід держави. Зважаючи на введення воєнного стану в Україні, грошові кошти в розмірі 352 тис грн незабаром будуть перераховані на спеціальний рахунок на підтримку Збройних Сил України. 

За процесуального керівництва обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою місцевого мешканця у заволодінні шахрайським шляхом квартирами жителів м. Запоріжжя (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 255 КК України). 

Підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у розмірі 352 400 грн. Він використав це право та вніс кошти. 

Наразі громадянин переховується від органу досудового розслідування, чим порушив умови застосування застави. Правоохоронним органом його оголошено в розшук. 

У зв’язку з невиконанням покладених на підозрюваного процесуальних обов’язків прокуратурою вирішено питання щодо звернення внесених у якості застави коштів у доход держави.