Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 63 млн грн збитків через незаконний видобуток піщано-гравійної суміші – на Буковині судитимуть директора підприємства

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Чернівецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника товариства з обмеженою відповідальністю.

Йому інкриміновано незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, незаконне заволодіння поверхневим шаром земель та безгосподарське використання земель (ч. 4 ст. 240, ч. 2 ст. 239-1, ч. 1 ст. 254 КК України).

Розслідуванням встановлено, що керівник підприємства з виробництва будматеріалів організував в Чернівецькому районі незаконний видобуток гравійно-піщаної суміші на землях сільгосппризначення, орендованих у фізичних осіб.

У 2019-2022 роках працівники очолюваного ним підприємства протиправно видобули понад 53 тис кубічних метрів гравійно-піщаної суміші. Державі завдано збитків на понад 63 млн грн.

Внаслідок безгосподарського використання орендованих ділянок із сільськогосподарського обороту виведено 2,5 га землі, а її ґрунтовий покрив зазнав непоправної шкоди.

Прокуратура звернулася до суду з позовом про відшкодування завданих державі збитків.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Чернівецькій області, оперативний супровід – Управління СБУ в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.