Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 6,3 млн грн збитків внаслідок забруднення земель відходами — на Харківщині підозрюють агронома товариства

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру головному агроному приватного акціонерного товариства за фактом забруднення земельних ділянок (ч. 1 ст. 239 КК України).

За даними слідства, головний агроном допустив складання відходів без відповідних дозволів на земельні ділянки комунальної власності, які для цього не облаштовані. Ці дії спричинили перевищення гранично допустимих коефіцієнтів забруднюючих речовин на землях площею понад 0,5 га.

Внаслідок порушення головним агрономом вимог законодавства створено небезпеку для довкілля, а також завдано збитків державі на суму понад 6,3 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділом поліції №1 Харківського районного управління поліції №1 Головного управління Нацполіції в Харківській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури