Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Понад 700 тис грн збитків на ремонті стадіону у Києві – підозрюють двох інженерів технагляду (ФОТО)

Прокурорами Голосіївської окружної прокуратури міста Києва спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР Нацполіції України проводяться обшуки у службових приміщеннях Департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) в межах розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст.366 КК України).

За даними слідства, службові особи комунального підприємства «Спортивний комплекс», що підпорядковане Департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), на підставі укладених договорів безпідставно перерахували бюджетні кошти на рахунки підрядних організацій за виконані роботи з капітального ремонту стадіону з легкоатлетичними доріжками та спортивних майданчиків КП «Спортивний комплекс», які фактично надавались за завищеними цінами та не в повному обсязі.

Вказані дії спричинили збитки територіальній громаді на суму понад 700 тис грн.

У ході обшуків виявлено та вилучено документи щодо проведення тендерної закупівлі та фінансово-господарських взаємовідносин Комунального підприємства з приватним товариством, які стануть предметом експертного дослідження.

Під час проведення обшуку двом інженерам технічного нагляду повідомлено про підозру за фактом розтрати коштів та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Київської міської прокуратури