Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Пообіцяла гуманітарку пенсіонерці та обікрала – на Донеччині викрито жінку

За процесуального керівництва Слов’янської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жінці у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України). Також стосовно підозрюваної судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, 12 червня 2022 року мешканка м. Слов’янська, 5-разово судима за майнові злочини, познайомилась на вулиці з пенсіонеркою, якій запропонувала посередництво в отриманні гуманітарної допомоги. За так званий повний набір продуктів та побутових товарів пенсіонерка мала заплатити від 2 000 до 3 000 грн.

Перебуваючи у будинку потерпілої, «помічниця» побачила, звідки пенсіонерка взяла пакет із коштами і, коли та відволіклась, викрала пакет. Після чого вивела літню жінку на вулицю та залишила чекати на волонтерів. Через 2 години господиня повернулась до оселі та виявила відсутність заощаджень у сумі 30 000 грн і документів, що були у пакеті.

Через кілька днів особу підозрюваної встановлено. Під час огляду у неї вилучено частину викрадених коштів та документи на ім’я потерпілої.

Досудове розслідування триває.

Довідково: З 7 березня 2022 року внесенням змін до КК України посилено відповідальність за майнові злочини, вчинені в умовах воєнного стану: санкція ч. 4 ст. 185 передбачає покарання у вигляді реального позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.