Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Порушення законів та звичаїв війни – на Луганщині судитимуть учасників НЗФ

Прокурори Луганської обласної прокуратури за результатами спеціального досудового розслідування направили до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи. Їм інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, незаконне позбавлення волі та викрадення людей, участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань, незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами, розбій, незаконне заволодіння транспортним засобом (ч. 3 ст. 146, ч. 2 ст. 260, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Слідством встановлено, що злочинне угруповання входило до складу «Козацької національної гвардії всевеликого війська донського ім. М. І. Платова». У липні 2014 року учасники злочинної групи позбавили волі чотирьох мешканців міст Золоте та Гірське. Вони незаконно затримали громадян, погрожуючи фізичною силою та застосуванням вогнепальної зброї. Після цього – заволоділи їхнім майном. Учасники групи утримували потерпілих у захопленому приміщенні Лисичанського міськвідділу СБУ та на території блокпосту. Обвинувачені змушували заручників копати окопи та траншеї, будувати захисні барикади та фортифікаційні споруди на місцях дислокації окупаційних військ.

Наразі усі учасники злочинної групи перебувають у розшуку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури