Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Порушення законів та звичаїв війни – підозрюється начальник відділу «військкомату» так званої «ЛНР»

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, на початку 2015 року мешканець Луганщини став начальником відділу військового комісаріату «ЛНР» окупаційної адміністрації РФ у місті Луганську. Підозрюваний виконував функції з організації впровадження насильницької політики щодо військової служби цивільними особами в лавах так званої «Народної міліції ЛНР».

Ці дії прямо суперечать вимогам положень Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року.

Наразі підозрюваного оголошено у розшук.

Досудове розслідування здійснюється слідчими 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалам Луганської обласної прокуратури