Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Посадовця одного з найбільших підприємств Луганщини судитимуть за забруднення довкілля

Сєвєродонецька окружна прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт стосовно посадовця приватного акціонерного товариства «Рубіжанський картонно-тарний комбінат» за фактом порушення правил охорони вод (ч. 1 ст. 242 КК України).

За даними слідства, упродовж 2020 року начальник цеху підприємства у процесі виробничої діяльності допускав понаднормові викиди небезпечних забруднюючих речовин у річку Сіверський Донець. Водовідведення від будівель водоочисних споруд комбінату здійснювалося з перевищенням гранично допустимих концентрацій.

Порушення екологічного законодавства призводило до забруднення стану поверхневих вод річки і, як наслідок, створювало небезпеку для довкілля, життя та здоров’я місцевих мешканців. За висновком експертизи сума завданих державі збитків складає майже 300 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – 3 управлінням Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури