Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Посадовцю міськради повідомлено про підозру у службовому підробленні для забудови набережної в Ужгороді

Прокурори Закарпатської обласної прокуратури повідомили про підозру начальнику одного з управлінь Ужгородської міської ради у внесенні завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, посадовець розробив протиправний механізм зміни цільового призначення землі колишнього промислового підприємства. Це надавало змогу власнику створити умови для її вигідної реалізації.

Ділянка на Слов’янській набережній в Ужгороді розташована в зоні промислових підприємств, тому житлова забудова там неможлива.

Підозрюваний вніс неправдиві відомості до ряду документів при розробленні містобудівної документації. Усупереч вимог законодавства, він погодив проєкт зміни цільового призначення землі. Завдяки цьому створено умови для будівництва комплексу багатоквартирних житлових будинків.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.