Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Посадовицю Вовчанської міськради на Харківщині підозрюють у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області громадянці повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, коли країна-агресор вторглась на територію України, заступниця начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності Вовчанської міської ради добровільно погодилась на співпрацю з окупантами.

У так званій «Військово-цивільній адміністрації Вовчанського району Харківської області» вона стала «начальником відділу бухгалтерського обліку та звітності».

Жінка закликала людей працювати у псевдовідділі. Також перевіряла фінансові документи та підписувала їх, готувала відповідно до форм та зразків усі документи фінансового характеру. За «віддану роботу» вона отримувала заробітну плату в російських рублях.

Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює СВ Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.