Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Поширення матеріалів на підтримку збройної агресії РФ проти України - викрито киянина

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру мешканцю столиці у виготовленні та поширенні матеріалів, які містять виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний з метою пропаганди збройної агресії РФ створив в російськіі соціальній мережі Вконтакте профіль. Протягом майже двох місяців він розміщував на створеній сторінці текстові повідомлення, графічні матеріали, публікації та відеозаписи, у яких виправдовував збройну агресію РФ проти України. Підозрюваний підтримував та пропагував дії країни-окупанта у зв’язку із повномасштабним вторгненням в Україну. Також встановлено, що, починаючи з 2014 року, він висвітлював події в Україні як внутрішній громадянський конфлікт.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Встановлюється можлива причетність чоловіка до диверсійної діяльності.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Дарницького УП ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України.