Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Поширення у суспільстві злочинного впливу та постачання наркотиків до колонії – на Хмельниччині двом «смотрящим» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури двом особам повідомлено про підозру у встановленні та поширенні в суспільстві злочинного впливу (ч. 1, ч. 2 ст. 255-1 КК України).

Один із чоловіків координував діяльність злочинного світу у місті Нетішин на Хмельниччині. Інший – встановив та поширював злочинний вплив у виправній колонії.

За даними слідства, з червня 2022 по червень 2023 року «смотрящий» за містом організовував та контролював збут наркотиків, розподіляв товар і кошти.

«Смотрящого» за виправною колонією обрали під час злочинного зібрання у квітні 2022 року. Відтоді його уповноважили наглядати за додержанням неписаних загальноприйнятих в злочинних колах законів поведінки. Також він організовував переправлення до установи та збут серед засуджених наркотичних засобів та психотропних речовин.

Наразі обоє підозрюваних перебувають під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР НПУ. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.