Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Поширення злочинного впливу й постачання наркотиків в установу виконання покарань – на Тернопільщині викрито 4 осіб

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру одній особі у встановленні й поширенні злочинного впливу на території установи виконання покарань та в організації постачання наркотичних речовин (ч. 2 ст. 307 та ч. 2 ст. 255-1 КК України), а ще трьом у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні з метою збуту наркотичних засобів, психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, засуджений, який більше 25 років провів у тюремних стінах, встановив та поширив злочинний вплив на території «Чортківської установи виконання покарань (№ 26)» та за її межами. Він координував та здійснював злочинну діяльність, пов’язану зі збутом наркотичних засобів й психотропних речовин в установах виконання покарань Тернопільської області.

У збуті наркотичних засобів йому допомагали ще три особи – одна в установі виконання покарань, дві – на волі.

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

Правоохоронці провели 10 санкціонованих обшуків, у тому числі у Державній установі «Чортківська установа виконання покарань (№ 26)». 

Вилучено наркотичні засоби, мобільні телефони, банківські картки, блокноти з чорновими записами номерів банківських карток, анкетних даних осіб та сум їх заборгованостей перед «кримінальними авторитетами». 

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП за оперативного супроводу Управління карного розшуку Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.