Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Поширення злочинного впливу на Закарпатті – «смотрящого» та кримінального авторитета засуджено до 13 та 8 років за ґратами

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Закарпатської обласної прокуратури засуджено жителя Ужгорода, який у статусі «смотрящого» поширював злочинний вплив в установі відбування покарань та організував вимагання неіснуючих боргів (ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 255-1 КК України).

Також ухвалено вирок його спільнику – кримінальному авторитету родом із Сумщини. Його визнано винним у вимаганні коштів та поширенні злочинного впливу (ч. 2 ст. 189, ч. 1 ст. 255-1 КК України).

Їм призначено судом 13 та 8 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що «смотрящий» під час відбування покарання у «Закарпатській УВП (№ 9)» за розбійні напади поширював свій злочинний вплив як на території установи, так і за її межами. Звідти він підтримував зв’язок із представником криміналітету та координував протиправну діяльність. Його спільник відбув тюремний строк за особливо тяжкий злочин та вийшов на волю.

Чоловіки займалися вимаганням неіснуючих боргів на території Ужгорода та погрожували фізичною розправою у разі відмови платити.

У 2021 році правоохоронці зафіксували факт вимагання особами 200 тис грн від жителя обласного центру.

Уродженця Сумщини було затримано при одержанні частини коштів у розмірі 55 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ.

До набрання вироком законної сили обоє засуджених знаходитимуться під вартою.