Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Поширення злочинного впливу та організація каналу постачання наркотиків у колонію –підозрюють «смотрящого» та спільників (ФОТО)

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито та припинено діяльність злочинної групи на чолі з так званим «смотрящим» за державною установою «Білоцерківська виправна колонія № 35» . Організатору злочину повідомлено про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу, організації каналу збуту наркотиків (ч. 2 ст. 255-1, ч. 2 ст. 307 КК України), його спільникам – у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, чоловік, який відбуває покарання у державній установі «Білоцерківська виправна колонія № 35» за вчинення грабежу, призначений в «кримінальних колах» так званим «смотрящим» та поширював у виправному закладі свій злочинний вплив.

Підозрюваний створив злочинну групу, до якої залучив інших в’язнів. Кожному учаснику групи він визначив чітке коло обов'язків та безпосередньо контролював «общак» – здобуті злочинним шляхом кошти та майно, зокрема за рахунок налагодження каналу постачання та збуту в’язням наркотичних засобів й психотропних речовин.

До протиправних дій він також залучив особу, яка поставляла наркотики на територію виправної колонії.

Під час проведення ряду санкціонованих обшуків на території ДУ «Білоцерківська виправна колонія № 35» та за місцем проживання його спільника на волі, виявлено та вилучено мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи, які свідчать про протиправну діяльність, згортки з можливими залишками наркотичної речовини – метадону та речовину рослинного походження.

Викрито злочинну групу прокурорами спільно зі співробітниками слідчого управління Головного управління Нацполіції в Київській області, Управління стратегічних розслідувань в Київській області ДСР Нацполіції України із залученням працівників кінологічного центру ГУ Нацполіції в Київській області та за сприяння співробітників ДУ «Білоцерківська виправна колонія № 35».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.