Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Поширення злочинного впливу та організація наркобізнесу за ґратами — повідомлено про підозру жителю Волині

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури так званому «смотрящому» за слідчим ізолятором повідомлено про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу, а також у збуті наркотичних засобів за ґратами (ч. 2 ст. 255-1, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 307 КК України). 

За даними слідства, двічі судимий житель Луцька, який перебуває під вартою в Рівненському слідчому ізоляторі за вчинення злочинів, пов’язних із незаконним обігом наркотиків, вирішив продовжити знайому справу. Він, використовуючи свої лідерські та організаторські здібності, діючи відповідно до «злодійських понять» отримав статус так званого «смотрящого» за установою попереднього ув’язнення.

В слідчому ізоляторі чоловік організував вербування нових учасників кримінальної спільноти, накопичував кошти, майно та інші активи і розпоряджався так званим «общаком». Також він налагодив постачання на територію установи алкогольних напоїв, мобільних телефонів та інших заборонених речей. Організовував азартні ігри, поділив засуджених на «касти» та переводив їх з однієї в іншу відповідно до норм «злодійської моралі». 

Крім того, підозрюваний організував та здійснював керівництво угрупованням, яке систематично постачало до установи наркотичні засоби.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.